donderdag 3 november 2011

NIEUWSBRIEF 6

Maandag 31 oktober
6.45 u., de huisbaas is precies op tijd om de sleutels van ons appartement op te halen en wij vinden snel een taxi om ons naar de haven te brengen, 54 km van de stad. Om 9.00 u. staan wij, papieren in de hand, bij het bureau van de directeur van de douane maar eens te meer zijn we aan het verkeerde adres. Men had ons naar de ordonnateur van de douane in het maritiem station moeten sturen waar wij de vermelding 'ambulance' op onze toegangspapieren moeten laten veranderen in 'bedrijfswagen' zoals vermeld op het inschrijvingsbewijs om zo weg te kunnen komen. Voor ambulances moet eerst een toelating komen van het Ministerie van Transport om door het land te mogen rijden. Deze man is uiterst vriendelijk en in 5 minuten is het zaakje geregeld en krijgen we toelating voor 10 dagen. Nu weer terug naar de douanecontrolepost om bij de inspecteur de procedure 'inklaren' te laten herbeginnen, ditmaal als bestelwagen. Rond 11.00 u. is alles geregeld, de wagens ophalen en rijden maar, zo dachten wij toch, maar wij dachten verkeerd...

Eerst dienen nog parkeerkosten voor het depot te worden betaald, dit moet in het gebouw van de administratie van de haven gebeuren! Ad en Jochem nemen nog maar eens een pendelbusje om dan bij aankomst te vernemen dat de procedure veranderd is en wij - als eerste klant – toch beneden moeten betalen (??!) Zo wordt het tenslotte 13.30 u. als we de douane kunnen verlaten.

We besluiten nu zo ver mogelijk te rijden om iets van de verloren tijd in te halen. We zullen in een keer doorrijden naar Agadir over de snelweg via Rabat, Casablanca en Marrakech. Rond 00.30 u. vinden we een hotel in Agadir om er de nacht door te brengen na een rit van 850 km.
Tot morgen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten